Marcați
Doi cetățeni români și o moldoveancă, reținuți pentru contrabandă cu țigări
Doi cetățeni români și o moldoveancă au fost reținuți pe teritoriul Republicii Moldova pentru contrabandă cu produse de tutungerie în proporții deosebit de mari. Aceștia sunt suspectați că au procurat 200 de cutii, a câte 500 de pachete de țigări, cu intenția de a le scoate ilegal din Moldova și a le vinde în Spania. Valoarea lotului pe piața Uniunii Europene se ridică la peste 120 de mii de euro.

Potrivit conducătorului organului de urmărire penală al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Veaceslav Manoli, la începutul lunii martie, trei cetățeni spanioli au venit în Moldova, unde s-au întâlnit cu cei doi cetățeni ai României, șoferi de tir. În schemă a fost implicată și o femeie originară din Moldova. Țigările care urmau să ajungă Spania au fost ascunse într-o semiremorcă a unui tir încărcat cu saci cu zahăr.

Alexei Bacoș, șeful Direcției de Investigare a Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a spus că marca țigărilor de contrabandă nu este înregistrată pe teritoriul Republicii Moldova. Se presupune că acestea au fost contrafăcute.

Procurorul Victor Cazacu a precizat că cei doi români și cetățeana Republicii Moldova au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, începând cu data de 10 martie. Aceștia au refuzat să colaboreze cu organele de urmărire penală și pledează nevinovat, spunând că țigaretele au fost încărcate în tir de persoane terțe.

Cetățenii români nu vor fi extrădați, urmând să fie trași la răspundere conform legislației Republicii Moldova. Pedeapsa pe care o riscă suspecții este închisoare de la trei la zece ani și amendă de până la 10 mii de unități convenționale.

În privința cetățenilor spanioli, organele de urmărire penală din Moldova cooperează cu Centrul Cooperare Polițienească Internațională pentru a stabili gradul de implicare a acestora în contrabandă.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).