Marcați
PSRM salută înaintarea candidaţilor altor partide la alegerile anticipate în Chişinău
Partidul Socialiştilor salută înaintarea candidaţilor altor partide la alegerile anticipate în Chişinău, căci este dreptul lor. Declarația a fost făcută de preşedintele fracţiuni PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, în contextul înaintării lui Andrei Năstase drept candidat la alegerile locale din partea Partidului Platforma DA.

Ceban a menţionat pe rețelele de socializare că „Preşedintele Igor Dodon a declarat foarte clar că aceste alegeri trebuie organizate obligatoriu şi nu pot fi amânate sau anulate în niciun fel. Ele trebuie să se desfășoare pe data de 20 mai curent, așa cum prevede legislația”.

„Partidul Socialiștilor insistă că orice tentative de a împiedica desfășurarea alegerilor contravin legislației. Alegerile trebuie să aibă loc la 20 mai în Chișinău și Bălți, dar și în alte localități din Republica Moldova”, a subliniat Ceban.

Potrivit lui Ceban, la ultima ședință a CMC, fracţiunea PSRM a insistat ca CEC să organizeze toate procedurile necesare pentru a declanșa, cât mai curând posibil, alegerile din Chișinău. Tot în cadrul acelei ședințe, consiliul a luat act de demisia lui Dorin Chirtoacă, iar secretariatul Primăriei și CMC a informat că a transmis demers către CEC aproximativ trei săptămâni în urmă, astfel încât Comisia Electorală să ia deciziile ce se impun și să întreprindă toate acțiunile necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor locale. Aceleași proceduri au fost respectate și în municipiul Bălți.

„Odată cu toate procedurile realizate de CEC, PSRM va prezenta candidații proprii pentru alegerile din toate localitățile în care urmează să se desfășoare alegeri locale”, a subliniat Ion Ceban.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).