Marcați
Peste două tone de fructe și legume au fost retrase din comerț
Peste două tone de fructe și legume din 11 unități de comerț din Chișinău, Bălți, Ialoveni și Strășeni au fost retrase din comerț în urma unui control efectuat de către inspectorii Agenției pentru Siguranța Alimentelor. Produsele au fost ridicate întrucât nu au fost respectate cerințele de calitate la comercializarea fructelor și legumelor în stare proaspătă.

ANSA informează că au fost depistate fructe și legume în stare alterată, iar unele legume rădăcinoase, precum morcovul, sfecla sau cartofii, erau plasate spre comercializare cu noroi. La fel, s-a depistat că lipsea informația necesară pentru consumatori: despre originea produsului, categoria, informația cu privire la tratarea suplimentară a fructelor și legumelor în depozit etc.

Nu toate fructele și legumele expuse spre comercializare erau însoțite de certificate ce confirmă calitatea și inofensivitatea lor.

În urma controalelor efectuate, au fost întocmite opt procese verbale de contravenții.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).