Marcați
Brigada 3 Infanterie Motorizată „Dacia”, decorată cu Ordinul ”Credință Patriei”
În cadrul vizitei în raionul Cahul, șeful statului a participat la aniversarea a 26-a de la formarea Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” a Armatei Naționale, din orașul Cahul.

Brigada „Dacia” a executat misiuni de dezamorsare și nimicire a circa 6000 de obiecte explozive depistate în zona de responsabilitate, a asigurat paza frontierei de stat și a participat la evacuarea și distrugerea a tone de pesticide și produse chimice periculoase din raioanele Cahul, Leova, Taraclia, Comrat, Basarabeasca. Efectivul unității a fost alături de populație, mobilizându-se în situații de urgență.

Astfel, în semn de apreciere a profesionalismului și a rezultatelor remarcabile obținute de efectivul unităţii în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice, pentru merite în asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităților și pentru contribuția adusă la sporirea prestigiului Armatei Naționale, astăzi Igor Dodon a conferit Ordinul „Credință Patriei” clasa I, Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia”.

De asemenea, unui grup de militari le-a fost înmânată Diploma Președintelui Republicii Moldova pentru merite deosebite în activitatea pe care o desfășoară.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că efectivul brigăzii va depune și în continuare toată silința pentru menținea capacității de luptă la nivelul necesar asigurării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și menținerii statutului de neutralitate.

”Am exprimat recunoștință celor care au contribuit la crearea și dezvoltarea unității. Le-am urat sănătate și succes celor care au satisfăcut serviciul militar și celor care fac parte din rîndurile unității”, a menționat Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).