Marcați
Directorul ANRE: Tariful la gazele naturale, ar putea fi micșorat
Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, confirmă că există premise pentru micșorarea tarifelor la gazele naturale, dar nu în măsura în care au anunțat mai devreme unii experți în energetică. ANRE va desfășura în viitorul apropiat dezbaterile publice pentru ajustarea tarifelor.

Tudor Copaci a spus miercuri, 21 februarie, la ședința comisei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, că tarifele vor scădea cu cel mult 25%.

„Avem marjă de scădere din partea cursului valutar. Atunci era 21 de lei și ceva, acum este 16 lei și ceva (pentru un dolar). Și avem o mică marjă de scădere din partea prețului (de import al) gazelor naturale. Atunci era 200 de dolari, acum Moldovagaz a prezentat 178 de dolari”, a spus Tudor Copaci.

Mai mulți experți în energetică au estimat că tarifele ar trebui să scadă cu 30%. Mai târziu, premierul Pavel Filip declara că există premise pentru o reducere cu până la 20%.

Consumatorii casnici achită în prezent pentru un metru cub de gaze naturale 6,3 lei, inclusiv TVA (8%).

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).