Marcați
Gripa continuă să facă victime; Un adolescent de 17 ani a murit la spital
Un tânăr de 17 ani, a decedat în data de 13 februarie în Chișinău.

Potrivit Ministerului Sănătății, pacientul s-a adresat la Urgență pe 12 februarie, în stare gravă, cu semne de șoc toxico-bacterian și febră 38,3 C. Acesta a fost transportat la Spitalul „V. Ignatenco”, în zona de resuscitare, dar starea de sănătate i s-a agravat și nu a mai putut fi salvat. Rezultatul examenului virusologic atestă prezența virusului gripal B.

Din spusele rudelor, tânărul a tușit câteva zile la rând, dar nu s-a adresat la medic.

Medicii l-au diagnosticat cu bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie, cardiopatie toxico-infecțioasă, insuficiență cardio-respiratorie, insuficiență renală acută, disfuncție intestinală și gripă. Urmează o expertiză medico-legală pentru a preciza cauza morții.

Amintim că, la mijlocul lunii ianuarie, o femeie de 42 de ani, din Chișinău, a murit de gripă, fiind diagnosticată cu virusul A(H1N1).

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, de la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au fost înregistrate 111 cazuri de gripă și 146 051 de cazuri de infecții respiratorii acute.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).