Marcați
Directorul interimar al Şcolii Profesionale numărul 2 din Capitală, reținut pentru trafic de copii
Procurorii de la PCCOCS și ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane au descins azi-dimineață la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău. Perchezițiile vizează conducerea instituției de învățământ, care e suspectată de trafic de copii.

În urma perchezițiilor, directorul interimar al instituției a fost reținut de procurorii pe cauze speciale împreună cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane. Valentina Dobândă este bănuită că a exploatat prin muncă mai mulți elevi.

Potrivit anchetei, timp de jumătate de an, 18 minori au fost obligați să lucreze la un complex hotelier și în alte săli de banchete de pe litoralul României. Deși li s-a promis un salariu corespunzător muncii, elevii au primit doar 3.500 de lei pe lună.

De asemenea şefa instituţiei, i-a trimis pe elevi la muncă în raionul Dubăsari, sub pretextul că trebuie să facă stagiul de practică.

Femeia riscă până la 20 de ani de închisoare.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).