Marcați
Crește numărul îmbolnăvirilor cu viroze
Numărul locuitorilor Capitalei, afectați de viroze, a crescut cu 12 la sută, în ultima săptămână. Cei mai mulți dintre pacienții spitalelor sunt copii. Specialiștii îi atenționează pe părinți să nu-i lase pe elevi să frecventeze instituțiile de învățământ, dacă s-au îmbolnăvit.

În Capitală au fost înregistrate, pe parcursul ultimei săptămâni, 1.944 de cazuri de viroze, în creștere cu 245 față de săptămâna precedentă. Majorarea numărului de îmbolnăviri s-a produs în urma revenirii copiilor la studii după vacanță, susține șeful Direcției Sănătate a Capitalei, Mihai Moldovanu.
”S-a mărit numărul de cazuri, pentru că copiii s-au întors din vacanță. Dumneavoastră cunoașteți că, în această perioadă, copiii au avut o vacanță de peste două săptămâni”, a declarat șeful Direcției Sănătate a Capitalei, Mihai Moldovanu.
De la începutul anului, în Capitală au fost înregistrate trei cazuri de gripă. Este vorba de o femeie de 42 de ani, care a apelat prea târziu la medic și a decedat, săptămâna trecută. O altă femeie, în vârstă de 34 de ani, s-a tratat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, și a fost externată în stare satisfăcătoare. Șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, a precizat că mai este vorba despre un copil de 12 ani, care urmează tratamentul într-un spital privat.

”Au fost după hotare și copilul, și prima doamnă care a fost externată. Aceste persoane nu au fost vaccinate, inclusiv persoana care a decedat. Ea nu era din Chișinău, trăia în chirie, în sectorul Buiucani. A fost consultată de cineva, i-a prescris tratament, fără să se adreseze la medic. Tratamentul nu a avut efect, s-a adresat prea târziu, ea având și alte maladii concomitente”, a menționat Moldovanu.

În ultima săptămână, în Capitală au fost înregistrate și patru cazuri de hipotermie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).