Marcați
Statele Unite au dislocat trei bombardiere "invizibile" B-2 în Insula Guam, un teritoriu cu importanţă strategică deosebită pentru SUA, în contextul ameninţărilor Coreei de Nord
Statele Unite au desfăşurat trei bombardiere invizibile B-2 Spirit în Insula Guam, unde mai sunt staţionate şi bombardiere supersonice de tipul B-1B Lancer, a anunţat, joi, Armata SUA, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Potrivit Armatei SUA, bombardierele invizibile B-2 Spirit alături de aproximativ 200 de ofiţeri au fost dislocate recent la Baza Aeriană Andersen din Guam, ca parte a programului de rotaţie a bombardierelor strategice din regiunea Asia-Pacific.

”În timpul acestei staţionări de scurtă durată, bombardierele B-2 vor efectua exerciţii locale şi regionale şi vor integra capabilităţi cu principalii parteneri regionali, asigurând echipajului bombardierelor o înaltă competenţă”, a precizat Armata americană.

Cu toate acestea, SUA nu au anunţat cât timp vor fi staţionate bombardierele B-2 în Insula Guam, un teritoriu cu importanţă strategică deosebită pentru SUA, mai ales în contextul ameninţărilor venite dinspre Coreea de Nord.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).