Marcați
Moscova își rezervă dreptul de a riposta la promulgarea legii antipropagandă de către autoritățile Moldovei
Autoritățile rusești își rezervă dreptul de a riposta la promulgarea în Republica Moldova a Legii antipropagandă, care rpevede interzicerea difuzării emisiunilor informative și politice rusești pe teritoriul țării noastre.

„Constatăm cu regret că acest act de discriminare flagrantă față de mass-media rusă este consecventă, fiind un nou atac antirusesc din partea majorității parlamentare de guvernămînt de la Chișinău“, a subliniat purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Mai mult, Zaharova a acuzat majoritatea parlamentară de la Chișinău de rusofobie și de derapaje de la normele democratice.

„În acest mod, forțele rusofobe din Parlamentul Republicii Moldova au impus încă o dată poporului dorința lor, încălcând dreptul fundamental al accesului liber la informare. Aceasta indică faptul că țara se abate tot mai mult de la normele democratice, orientându-se spre practicile totalitare și anume lupta cu punctele de vedere alternative”, a mai mai spus Zaharova.

Potrivit autorităților ruse, situația în cauză „necesită reacția nu doar a structurilor europene cum ar fi OSCE, dar și a reprezentanților oficiali ai Uniunii Europene. Trebuie să se pronunțe cât de perfect se încadrează această lege în valorile europene”.

”Ar fi interesant să auzim aprecierea reprezentanților oficiali ai instituțiilor europene cu privire la modul în care un astfel de angajament plin de zel al autorităților moldovene de a curăța spațiul informațional al țării corespunde valorilor europene”, a spus Zaharova.

Amintim că Președintele Parlamentului , Andrian Candu, pe 10 ianuarie a aprobat o lege, care, de fapt, interzice transmiterea programelor de știri și de informații analitice rusești în țară, chiar dacă președintele țării, Igor Dodon, a respins de două ori proiectul de lege.

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).