Marcați
Igor Dodon, suspendat din nou din funcție
Președintele țării, Igor Dodon a fost suspendat din funcție. Decizia a fost luată către judecătorii Curții Constituționale.

Astfel, Curtea Constituțională a admis demersul unui grup de deputați din Parlametul Republicii Moldova, depusă pe 28 decembrie 2017, privind suspendarea temporară a președintelui țării Igor Dodon, pentru a debloca procesul de desemnare a noilor miniștri în Guvern.

Amintim că Igor Dodon a respins de două ori candidaturile noilor miniștri propuși de Guvern. Șeful statului și-a argumentat decizia prin faptul că „majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior”.

Astfel, decretele de desemnare a noilor miniștri în funcții vor fi semnate fie de către premierul Pavel Filip, fie de către președintele Parlamentului Andrian Candu.

Amintim că Igor Dodon a mai fost suspendat din funcție, în cazul numirii lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. Atunci, Andrian Candu a fost împuternicit să semneze dispoziția venită de la Guvern.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).