Marcați
Șeful statului, la sfat cu Patriarhul Kiril
Președintele Igor Dodon, aflat într-o vizită la Moscova, a avut o întrevedere cu Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril. Întrevederea a avut loc în Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Sfântul Daniil (Danilov) din Moscova.

Șeful statului l-a felicitat pe Patriarh, cu luminoasa sărbătoare a Naşterii Domnului, pe care o vom marca curînd.

Părțile au discutat despre necesitatea protejării şi consolidării valorilor familiei tradiţionale în ţările lumii ortodoxe.

”Este un imperativ de importanţă majoră în condiţiile în care valorile creştine sunt supuse deprecierii. Am specificat că, în prezent, Moldova este un avanpost al lumii ortodoxe, o avangardă a luptei pentru valorile creştine. Biserica Ortodoxă este instituția cu cea mai mare autoritate în societatea moldovenească”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că Patriarhul Kiril a primit invitația de a efectua o vizită pastorală în Moldova şi de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc la Chişinău, în luna septembrie, 2018. În cadrul aflării în Moldova am convenit ca Patriarhul Kiril să viziteze și alte regiuni ale țării, inclusiv Găgăuzia și regiunea transnistreană.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).