Marcați
Așa-numita lege anti-propagandă este una neconstituțională și va fi întoarsă Parlamentului
Așa-numita lege anti-propagandă este una neconstituțională și va fi restituită Parlamentului cu argumentele corespunzătoare, în contextul în care la 21 decembrie expiră termenul constituțional de promulgare a Legii privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului. Anunțul a fost făcut de șeful statului într-o postare pe facebook.

Igor Dodon spune că pe parcurs a primit mai multe adresări din partea societății civile, inclusiv din partea Adunării Populare a Găgăuziei, a consiliilor locale și alte instituții prin care acestea își exprimă îngrijorarea și dezacordul cu legea adoptată. În toate adresările se atenționează asupra limitării exprese a garanțiilor constituționale privind libertatea de exprimare, libertatea de opinie, dreptul la informare, libertatea presei, totodată fiind instituită cenzura, fapt inadmisibil într-un stat democratic.

”Este o situație fără precedent. Consider că cetățenii Republicii Moldova trebuie să dispună de posibilitatea de a fi informați din toate sursele pentru a putea analiza, înțelege și aprecia evenimentele ce au loc în țară și peste hotare.

Democrația înseamnă pluralism de opinie, ceea ce înseamnă că fiecare decide ce dorește să privească, și acest lucru nu poate fi impus de o majoritate de la guvernare care nici nu se bucură de susținerea poporului.

Accesul la informație, libertatea de exprimare sunt cei mai importanți piloni ai democrației care trebuie asigurate.

Astfel, comunic poziția mea fermă și consecventă că așa-numita lege anti-propagandă este una neconstituțională și va fi restituită Parlamentului cu argumentele corespunzătoare”, a menționat Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).