Marcați
Dodon: Integrarea europeană este viziunea partidului de guvernare şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie
Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale care prevede modificarea și completarea Constituție, unde se va indica expres orientarea Republicii Moldova spre spațiul european, confirmă o dată în plus faptul că această instituţie nu este la straja Constituţiei, ci a intereselor guvernării. Declarația a fost făcută de Președintele țării, Igor Dodon, într-o postare pe rețelele de socializare.

Igor Dodon amenționat că CC a dat aviz pozitiv introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituţie chiar dacă art. 5 din Legea Supremă „Democraţia şi pluralismul politic”, în alin 2. prevede că „nici o ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Integrarea europeană este viziunea partidului de guvernare şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie.

Mai mult, potrivit lui Igor Dodon, Curtea Constituțională a neglijat totalmente şi art. 2 din Legea Supremă „Suveranitatea şi puterea de stat”, care, în alin. 2, prevede: „Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”. În cazul de faţă, partidul de guvernământ încearcă să folosească puterea în numele interesului propriu.

”În această situaţie, normal ar fi fost ca să fie organizat un referendum naţional, Numai poporul este în drept să decidă în chestiuni atât de importante cum ar fi introducerea integrării europene ca normă în Constituţie.

De menționat că această inițiativă, conform legislației, poate fi votată doar după 6 luni și voi face tot posibilul să nu se ajungă la adoptarea acesteia în de catre Parlament legislatura actuală”, a menționat Igor Dodon într-o postare pe facebook.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).