Marcați
PSRM, susținut de majoritatea populației Republicii Moldova
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Parlamentul Republicii Moldova, Partidul Socialiștilor ar fi susținut de mai mult de jumătate din cetățenii țării. Așa arată rezultatele sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Democgrafilor din Republica Moldova.

Potrivit sondajului, 51,2% din cetățenii țării din numărul celor deciși vor vota pentru PSRM.

Pe locul doi s-a clasat Partidul “Acțiune și Solidaritate”, condus de Maia Sandu, formațiunea fiind susținută de 25,9% dintre respondenți. Pe locul trei – Partidul Democrat cu 6,9%. Celelalte formațiuni, potrivit sondajului, nu trec pragul electoral.

În termeni de mandate, înseamnă că socialiștii vor avea 28 de locuri în organul legislativ, Partidul Acțiune și Solidaritate – 16, PDM – 6. Deoarece următoarele alegeri parlamentare se vor desfășura conform sistemului mixt, numărul total de mandate ale fiecărei formațiuni va fi determinat după votare în circumscripții uninominale.

Partidul Socialiștilor se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Astfel, 47,2% dintre respondenți au încredere în partid.

[media=http://socialistii.md/wp-content/uploads/2017/12/Screenshot_46.jpg]

Studiul sociologic ”Vox Populi” a fost efectuat în perioada 20 noiembrie-2 decembrie, pe un eșantion de 1181 de respondenți din 79 de localități ale țării. Marja de eroare este +/- 3%.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).