Marcați
Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, arestat de autorităţile din Ucraina
Mihail Saakaşvili, fost preşedinte al Georgiei şi fost guvernator al regiunii ucrainene Odesa, a fost arestat la Kiev de către autorităţile ucrainene, fiind acuzat de încercare de răsturnare a sistemului constituţional din această ţară, a declarat parlamentarul Victor Chumak, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Tass.

"Unităţile speciale l-au arestat pe Mihail Saakaşvili de pe acoperişul casei sale", a declarat parlamentarul ucrainean Victor Chumak pentru postul Public TV.

"Saakaşvili este acuzat de încercare de răsturnare a sistemului constituţional", a spus Pavel Bogomazov, avocatul fostului preşedinte georgian.

Serviciul Special de Securitate a întreprins marţi percheziţii la locuinţa lui Saakaşvili.

Susţinătorii fostului preşedinte georgian încearcă să împiedice forţele de securitate care încearcă să-l transporte pe acesta la un centru de detenţie. Există informaţii privind incidente în apropierea vechiului în care se află Saakaşvili.

Serviciul Special de Securitate din Ucraina a emis un comunicat în care indică faptul că Saakaşvili a fost pus sub acuzare pentru "complicitate cu membrii unor organizaţii criminale şi tăinuirea activităţii acestora". În cazul în care este găsit vinovat, fostul preşedinte georgian riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit agenţiei Tass.

Cel puţin 200 de susţinători ai lui Saakaşvili continuă să blocheze străzile din jurul casei sale. Poliţia încearcă să elibereze străzile şi cel puţin o persoană a fost rănită în cursul confruntărilor.

Aflat pe acoperişul casei sale, Saakaşvili s-a adresat susţinătorilor săi, acuzându-l pe preşedintele ucrainean Petro Poroşenko că este un trădător şi un hoţ, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

"Ce fac ei este o nelegiuire în ochii întregii lumi", a spus Saakaşvili în timp ce era dus cu cătuşe pentru a fi transportat la un centru de detenţie. "Îi îndemn pe toţi ucrainenii să iasă pe străzi şi să-i alunge pe hoţi", a adăugat politicianul.

În 2016, Mihail Saakaşvili şi-a dat demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa, şi l-a acuzat pe Poroşenko de corupţie, în timp ce Preşedinţia de la Kiev speculează că acesta încearcă să obţină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).