Marcați
Primul episod al documentarului ”Istoria Moldovei” a fost lansat la Chișinău.
Primul episod al documentarului "Istoria Moldovei", realizat sub patronajul președintelui țării, a fost lansat, luni seara, la Chișinău. Premiera a avut loc la cinematograful "Patria-Loteanu". Sala a devenit neîncăpătoare pentru cei doritorii de a viziona producția TV, care prezintă o viziune amplă asupra trecutului țării noastre.

Potrivit scenaristului Elena Pahomova, primul episod face o incursiune în preistorie și arată lucruri necunoscute până acum de către publicul larg, despre istoria ținutului nostru. Pentru veridicitate, actorii au îmbrăcat costume din diferite epoci și au intrat în pielea unor personaje istorice. De asemenea, autorii filmului au reconstituit bătălii purtate de domnitorii Moldovei.

Membrii echipei de filmare spun că cel mai dificil a fost să găsească vestigii. Acestea au fost adunate din toată lumea. De exemplu, o variantă originală a costumelor sciților și sarmaților a fost adusă din Cehia, a precizat regizorul și producătorul Natalia Anisimova.

Pelicula a fost filmată în șase țări - Moldova, România, Bulgaria, Turcia, Rusia și Ucraina, regiuni în care strămoșii noștri au lăsat urme importante.
Prezent la premieră, președintele țării, sub al cărui patronaj a fost realizat documentarul, a declarat că acesta trebuie văzut de către fiecare cetățean, deoarece arată adevărata istorie a țării noastre. Igor Dodon a spus că, este prima lucrare în care sunt aduse mai multe detalii, cu privire la istoria Moldovei. Ne-am pus ca scop să începem cu cele mai străvechi timpuri, câteva mii de ani înaintea erei noastre. (MUSCĂ) Sper foarte mult că va fi un pas important, pentru ca noi, cetățenii Republicii Moldova, să conștientizăm că avem cu ne mândri. Avem istoria noastră, istoria Moldovei, pe care trebuie să o cunoaștem, a mai spus șeful statului.

Filmul ”Istoria Moldovei" conține trei episoade, fiecare a câte 45 de minute. Potrivit autorilor, în timpul apropiat, vor fi ecranizate și celelalte două episoade. Filmului va fi difuzat la televiziuni și pe internet.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).