Marcați
Igor Dodon s-a întâlnit cu omologul său Serzh Sargsyan
Președintele țării se află într-o vizită oficială în Armenia. În prima jumătate a zilei, șeful statului a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său Serzh Sargsyan. Igor Dodon a menționat că Armenia este un stat membru al Uniunii Eurasiatice, iar în curând va semna un Acord de colaborare și cu Uniunea Europeană. Această experiență de a păstra relații bune atât cu Vestul cât și cu Estul este una foarte interesantă pentru Republica Moldova, a declarat președintele țării.

Vizita la Erevan a început cu Ceremonia oficială de întâmpinare a delegației țării noastre. Igor Dodon a fost întâlnit de către liderul armean Serzh Sargsyan. După intonarea imnurilor de stat, cei doi oficiali și-au prezentat membrii delegațiilor, după care au urmat negocierile. Inițial, liderii celro două țări au avut o discuție bilaterală, în cadrul căreia Igor Dodon a abordat subiectul privind cooperarea Armeniei, concomitent, cu Uniunea Eurasiatică și Uniunea Europeană.

”Ne interesează și sper să discutăm în detaliu experiența dumneavoastră de lucru în cadrul Uniunii Eurasiatice. Vreau să vă mulțumesc pentru sprijinirea poziției noastre de a deveni observator în cadrul UEE. Noi am vorbit, nu o singură dată, cu dumneavoastră la acest subiect. Sunt convins că și în această direcție vom munci împreună”, a declarat Igor Dodon.

Au urmat apoi negocieri bilaterale în format extins, în cadrul cărora au fost abordate relațiile actuale între cele două state.

”În ultimii 25 de ani, am avut numeroase rezultate pozitive în relațiile noastre. Am semnat 15 acorduri. Deja sunt pregătite șapte acorduri pe care trebuie să le semnăm în timpul apropiat și sper că ele vor fi semnate. Avem și rezultate bune în relațiile comerciale bilaterale. Totuși, volumul schimburilor comerciale nu corespunde potențialului pe care îl au țările noastre”, a menționat șeful statului.

În cadrul vizitei, Igor Dodon mai are planificate întrevederi cu președintele Adunării Naționale, Ara Babloian, și cu prim-ministrul Karen Karapetian, precum și cu alți oficiali.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).