Marcați
Președintele țării se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor țării
Președintele țării continuă să se bucure de cea mai mare încredere din partea populației, arată datele unei cercetări sociologice, efectuată de Fondul Opiniei Publice, la comanda ziarului "Timpul". Mai mult, peste 50 la sută dintre cetățeni consideră că șeful statului trebuie să dispună de împuterniciri mai mari. Cât privește opțiunile electorale, Partidul Socialiștilor ar întruni peste 50 la sută din sufragii, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare.

Potrivit studiului sociologic, Igor Dodon este politicianul care se bucură de încrederea a 52 la sută dintre moldoveni. Grație politicilor promovate de către şeful statului, a crescut şi încrederea în instituția prezidențială. Aceasta se află pe primul loc, în topul structurilor de conducere ale statului, cu a cărei activitate este de acord fiecare al doilea moldovean. În același timp, 52 la sută dintre cetățeni dezaprobă blocarea de către Parlament şi Guvern a inițiativelor din partea președintelui. Datele studiului mai arată că, în cazul în care duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, Partidul Socialiştilor ar obține un scor de peste 50 la sută. În Parlament ar mai accede Partidul "Acţiune şi Solidaritate", cu aproape 26 la sută din sufragii, şi Partidul Democrat, pentru care ar vota puţin peste șase la sută dintre alegători.

Datele cercetării mai arată că şapte din zece moldoveni consideră că Republica Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Doar trei la sută sunt mulţumiţi de starea lucrurilor din ţara noastră, în timp ce ponderea celor nemulțumiţi depăşeşte 86 la sută. În alt context, 72 la sută dintre cetățeni susţin că limba de stat a Republicii Moldova trebuie să se numească moldovenească, în timp ce 23 la sută optează pentru glotonimul limba română. Studiul sociologic a fost realizat în perioada 7-29 octombrie, pe un eşantion de 4.517 oameni din 290 de localităţi. Marja de eroare este de 1,5 la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).