Marcați
Ambasadorii acreditați în RM, la dialog cu Președintele țării
Astăzi șeful statului a avut tradiționala întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova. În cadrul dialogului au fost abordate mai multe subiecte importante legate de politica internă și externă a țării.

”Am discutat în detalii despre evenimentele recente, în special, implicarea Curții Constituționale în jocurile politice murdare ale majorității parlamentare. Am menționat faptul că poporul este suveran în Republica Moldova și doar el poate decide interpretarea și modificarea Constituției cu privire la diverse subiecte, începînd cu competențele diverșilor reprezentanți ai instituțiilor de stat și finalizînd cu subiecte privind denumirea limbii”, a menționat șeful statului.

Potrivit lui Igor Dodon, este regretabil faptul că în loc să fie un garant al respectării Constituției, Curtea Constituțională a devenit un instrument de interpretare, folosit tot mai des de către exponenții Partidului Democrat.

De asemenea, participanții la întrevedere au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare și situația în ceea ce ține de circumscripții. Au fost abordate și alte subiecte din politica internă și externă, perspectivele reglementării diferendului transnistrean și necesitatea urgentării organizării negocierilor în formatul ”5+2”.

Totodată, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la vizitele pe care urmează să le întreprindă Igor Dodon, inclusiv cea de la Roma, întrevederea cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc ș.a.

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).