Marcați
Dodon: Guvernarea va cădea în groapa pe care o sapă altora
Guvernarea va cădea în groapa pe care le-o sapă altora. Așa a comentat președintele țării, Igor Dodon, învestirea lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. Șeful statului a menționat că acest act este dincolo de limita legitimității politice și arată cum neputința îi face pe guvernanți să comită erori grave, iar precedentele pe care le creează democrații vor deveni instrumente din cauza cărora tot ei vor avea de pătimit.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, prin faptul că i-a permis guvernării să forțeze mâna președintelui, a adus-o în situația de a utiliza din nou ultimul as pe care îl are – Curtea Constituțională.

”Vor fi loviți de bumerangul pe care l-au lansat. Sunt sigur că aceste metode nu sunt văzute de nimeni cu ochi buni, nici pe intern, nici pe extern, și numai democratice nu pot fi numite. Îi asigur pe cetățeni și pe partenerii străini că nici Guvernul, nici majoritatea parlamentară a democraților nu vor putea, nici de acum încolo, să exercite presiune politică asupra președintelui țării. Eu am mandat de la popor și mă voi supune doar poporului. Iar demisia mea ca președinte o poate decide doar poporul, și nimeni altcineva. Guvernarea democrată nu mă poate demite, oricât de mult își dorește asta", a subliniat șeful statului

El a mai menționat că alegerile anticipate, o majoritate parlamentara socialistă și regimul de guvernare prezidențial rămân o soluție de salvare a Moldovei. În acest sens, Igor Dodon a anunțat că, împreună cu susținătorii săi, va desfășura o amplă campanie de informare și de colectare a semnăturilor. Șeful statului a mai anunțat că va intensifica acțiunile sociale de susținere a oamenilor care au nevoie de ajutor și va întreprinde, săptămânal, vizite în satele și raioanele țării, pentru a se întâlni cu cetățenii.

Eugen Sturza a fost învestit în funcția de ministru al Apărării prin decretul semnat de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Anterior, Igor Dodon a respins de două ori candidatura lui Sturza. El şi-a argumentat decizia prin faptul că acesta este incompetent şi reprezintă o candidatură politizată.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).