Marcați
Deputații socialiștii au cerut audierea ministrului Educației
Fracțiunea parlamentară a PSRM a solicitat astăzi, la ședința Parlamentului, audierea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Motivul invocat de socialiști sunt încălcările în repartizarea fondurilor bugetare de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a menționat că fracțiunea PSRM propune să organizeze audieri pe 26 octombrie pentru a avea ocazia să discute această chestiune într-o comisie responsabilă.

”Solicităm audierea ministrului Educației, Culturii și Cercetării cu privire la activitatea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Am primit informații despre multe încălcări comise de această agenție. De exemplu, agenția a primit bani pentru angajarea a 40 de persoane. Cu toate acestea, doar 9 au fost angajați, iar restul banilor au fost distribuiți între ei sub formă de bonusuri și asistență materială, ceea ce reprezintă deja o încălcare gravă “, a spus Batrîncea.

Totodată, deputatul a vorbit și despre încălcările care au loc în achizițiile publice. Potrivit acestuia, agenția solicită servicii numai unei singure firme. În plus, deputatul a atras atenția asupra faptului că numărul studenților care au susținut examenele de bacalaureat a scăzut, dar cheltuielile tehnice au crescut.

”Vrem să adresăm mai multe întrebări. Prin urmare, solicităm să organizăm audieri pe 26 octombrie “, a afirmat Vlad Batrîncea.

Deputatul a menționat, că această problemă ar trebui rezolvată cât mai curând posibil, deoarece se apropie examenele de bacalaureat și este inacceptabil ca copiii să sufere.

După o lungă dezbatere pe această temă, cu participarea reprezentanților tuturor fracțiunilor, majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa socialiștilor.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).