Marcați
Start campaniei naționale de construcție a complexurilor sportive
Președintele Igor Dodon a prezidat astăzi o ședință de lucru cu privire la mersul realizării proiectului național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile rurale ale Moldovei, care se desfășoară sub egida Președintelui RM, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova”.

Potrivit informației responsabililor de proiect, au fost contactate administrațiile locale și lucrările vor demara în 10 cele mai mari sate selectate, cu excepția satului Peresecina din raionul Orhei, în care primarul localității s-a dezis de construcția terenului sportiv, motivînd prin faptul că locuitorii satului nu au nevoie de un asemenea complex sportiv. În cazul dat, s-a decis că următorul sat care va beneficia de proiect este Sipoteni, r-l Călărași, unde oameni au acceptat cu bucurie oferta. Astfel, urmează ca echipa care se ocupă de proiectarea și construcția complexului sportiv să viziteze această localitate.

”Reiterez, că cele 300 de complexuri sportive vor fi construite în decurs de trei ani, pe perioada mandatului meu prezidenţial, iar banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, și nu din bugetul de stat”, a menționat șeful statului pe o rețea de socializare.

Totodată, Igor Dodon a menționat că, primele 10 localități care au fost identificate inițial sunt: Congaz, Găgăuzia; Costești, Ialoveni; Cărpineni, Hîncești; Copceac, Comrat; Baurci, Comrat; Băcioi, Chișinău; Corjeuți, Briceni; Trușeni, Chișinău; Pelinia, Drochia și Sipoteni, Călărași.

Start campaniei naționale de construcție a complexurilor sportive
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).