Marcați
Ordin pentru Brigada „Ștefan cel Mare”
Brigada 2 infanterie motorizată ”Ştefan cel Mare” a fost decorată cu ordinul de stat ”Credință patriei”, clasa întâi. Distincția a fost conferită de către președintele țării, comandantul suprem al Forțelor Armate, în cadrul ceremoniei dedicată aniversării a XXV-a de la crearea unității militare.

În cadrul ceremoniei aniversare, președintele țării, Igor Dodon, a remarcat că, de-a lungul anilor, militarii şi angajații civili ai acestei unități au dat dovadă de profesionalism şi devotament.

”Aş vrea să subliniez contribuția substanțială a efectivului brigăzii la menținerea stabilității în zona de securitate a regiunii transnistrene a Republicii Moldova. În cadrul acestei misiuni de importanță statală, militarii brigăzii reprezintă unul dintre factorii de nădejde şi de stabilitate în păstrarea păcii. De asemenea, remarc curajul și spiritul de sacrificiu al militarilor care execută misiuni de dezamorsare și nimicire a obiectelor explozive, depistate pe teritoriul țării”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că, în funcția de comandant suprem al Forțelor Armate, va depune tot efortul pentru a susține Forțele Armate ale Republicii Moldova.

”Recent, am înregistrat o inițiativă legislativă, ca să revenim la pachetul social. Noi vom face tot posibilul ca cei care şi-au dedicat viața pentru apărarea patriei să fie menționați de stat la nivelul necesar”, a menționat șeful statului.

Conferirea Ordinului ”Credință Patriei”, clasa I, reprezintă o apreciere înaltă pentru unitatea militară, a declarat comandantul brigăzii, Gheorghe Sîlnic. El a dat asigurări că militarii vor depune tot efortul pentru a îndeplini sarcinile specifice armatei.

”Este pentru prima dată când Brigada 2 Infanterie Motorizată "Ştefan cel Mare" a fost decorată cu aşa distincție de stat. Ați văzut de față, însăși de comandantul suprem a fost înmânată. Efectivul brigăzii a fost moral pregătit, totodată, surprins de aşa decoraţie şi am promis conducerii de vârf că vom face faţă în continuare pentru a menţine capacitatea care a fost încredinţată”, a menționat Gheorghe Sîlnic.

Pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu şi pentru profesionalismul manifestat în asigurarea unui înalt grad de pregătire a subunităților, şeful statului a oferit diploma de onoare a președintelui Republicii Moldova unui grup de militari.

”Este o distincţie foarte mare pentru mine. Am pus umărul la dezvoltarea unităţii, la viaţa cotidiană a unităţii. Diploma nu este consacrată doar mie, dar întregului colectiv. Doresc brigăzii, la vârsta de 25 de ani, o faimă şi o stare de pace cât mai îndelungată. Să nu avem conflicte, să nu avem probleme legate de securitatea statului”, spune Serghei Postică.

Ceremonia s-a încheiat cu o demonstrație a tehnicii de luptă în fața părinților și rudelor militarilor.
Brigada de infanterie motorizată ”Ştefan cel Mare” a fost înființată în data de 16 octombrie 1992.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).