Marcați
PSRM a făcut încă un pas pentru începerea agitației electorale pentru referendumul antiChirtoacă
Comisia Electorală Centrală a aprobat candidatura trezorierului și reprezentantului PSRM cu drept de vot consultativ, în contextul pregătirilor pentru referendumul antiChirtoacă. De asemenea, au fost aprobate candidaturile a 17 observatori naționali, care vor urmări modul în care se va desfășura plebiscitul și campania electorală pentru demiterea primarului general al Capitalei.

Partidul Socialiștilor a fost primul, care a depus ieri documentele pentru înregistrarea în campania pentru referendumul antiChirtoacă. În aceeași zi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat formațiunea politică în calitate de concurent electoral. Secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae, a menționat că înregistrarea trezorierului și reprezentantului cu drept de vot consultativ din partea PSRM este încă un pas pentru începerea agitației electorale.

”Se propune Comisiei Electorale Centrale de a-l confirma pe domnul Ceban Ilie în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală pentru perioada campaniei electorale a referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017, și a confirma pe doamna Rață Olga, în calitate de persoană responsabilă de finanțe trezorier din partea Partidului Politic "Partidul Socialiștilor din Republica Moldova", a menționat Veaceslav Agrogoroae.

Referendumul antiChirtoacă va avea loc în data de 19 noiembrie. În cadrul plebiscitului, orășenii vor trebui să răspundă la întrebarea: ”Susțineți revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă?”, formulată și în limba rusă. Exercițiul electoral a fost inițiat în urma colectării a peste 90 de mii de semnături ale locuitorilor municipiului, inclusiv din suburbii. Atunci, grupul de inițiativă, care pledează pentru revocarea lui Chirtoacă prin referendum, i-a prezentat instanței de judecată un dosar cu peste 5.000 de pagini, în care sunt descrise abuzurile comise de către edil în ultimii 10 ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).