Marcați
Cel puţin 21 de oameni au murit în urma incendiilor de vegetaţie din California/ Peste 500 de persoane sunt date dispărute
Cel puţin 21 persoane au murit şi peste 1.500 de locuinţe au fost distruse în urma incendiilor de vegetaţie din statul american California, iar peste 500 de oameni sunt daţi dispăruţi, au anunţat miercuri autorităţile locale, informează CNN.

Peste 20.000 de oameni au fost evacuaţi, iar autorităţile au anunţat că peste 500 de persoane sunt date dispărute.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 8.000 de pompieri si luptă cu flăcările. Serviciile de intervenţie utilizează 550 de maşini de pompieri, 73 de elicoptere şi aproximativ 30 de avioane. Jennifer Laroque, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din districtul Sonoma, a afirmat că rafalele de vânt puternice generează condiţii extrem de periculoase pentru pompieri.

Un purtător de cuvânt al Pompierilor din California a anunţat, miercuri, că 22 de incendii se înregistrau în California şi că acestea au distrus peste 170.00 de hectare de terenuri agricole.

În Santa Rosa, un hotel şi un parc au fost distruse. Zeci de mii de locuitori au fugit din zonă, potrivit autorităţilor. Peste 91.000 de locuinţe şi sedii de companii au rămas fără energie electrică.

Jerry Brown, guvernatorul statului California, a declarat stare de urgenţă în Napa, Sonoma şi în cinci alte districte. Preşedintele american Donald Trump a aprobat un decret de dezastru, care permite acordarea ajutorului federal de urgenţă.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).