Marcați
Campania de colectare a semnăturilor pentru regimul prezidențial de guvernare va începe la 16 octombrie
Campania pentru colectarea semnăturilor în sprijinul inițiativei de trecere la regimul prezidențial de guvernare va începe în 16 octombrie. Decizia a fost aprobată de către Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor. Structura de conducere a PSRM și-a exprimat sprijinul pentru inițiativele sociale ale președintelui ales de către popor, care sunt blocate de către guvernare. Socialiștii sunt convinși că situația în țară se va îmbunătăți, dacă țara va fi condusă de către un lider puternic, și nu de către un partid, care abia dacă trece în Parlament, potrivit celor mai recente sondaje sociologice.

La ședința Consiliului Republican al PSRM a fost prezent și președintele Igor Dodon. El a amintit despre sabotarea de către guvernare a inițiativelor sale.

”Majoritatea inițiativelor noastre de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor sunt blocate de către acești băieți. Este clar că Partidul Democrat și-a făcut anumite speranțe. La ce s-au așteptat ei? Ei au sperat că va fi o euforie după alegeri, care îi va asigura Partidului Socialiștilor și lui Dodon creșterea popularității. Asta e o tendință obișnuită. Ulterior, au sperat că nu vom reuși să ne înțelegem cu Putin, după ce ei i-au expulzat pe ambasadori și pe Rogozin. Au sperat că rușii vor introduce sancțiuni și Dodon va cădea în rating, după care vor organiza un impeachment și, gata, îl scot pe Dodon. Au văzut însă că au trecut nouă luni și Partidul Socialiștilor are 50%, Dodon are 50% și ceva din contul celor deciși. Acum ei au decis să facă următorul pas - provocările directe și anularea împuternicirilor”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul dezbaterilor, membrii Consiliului Republicam al PSRM și-au exprimat sprijinul pentru șeful statului. Rezoluția adoptată în cadrul evenimentului scoate în evidență că toate inițiativele care vin de la președintele țării sunt bazate pe voința populară și așteptările cetățenilor, sunt inspirate din obiectivele care stau în fața statului și societății. Rezoluția a fost citită de către liderul formațiunii, Zinaida Greceanîi.

”Consiliul Republican al PSRM condamnă categoric toate acțiunile Guvernului și ale majorității parlamentare, condusă de Partidul Democrat, privind obstrucționarea acțiunilor președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind încercarea de a-l priva de împuternicirile prevăzute de Constituția Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul Curții Constituționale, care este o marionetă controlată, privind blocarea a zeci de inițiative, propuse de președinte pentru soluționarea problemelor sociale ale țării, ameliorarea situației economice, modernizarea serviciilor din domeniul sănătății, educației și din alte sectoare”, a menționat președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a amintit că, în data de 24 septembrie, în cadrul protestelor desfășurate în cele trei regiuni ale țării, a fost lansată inițiativa de colectare a semnăturilor pentru trecerea la regimul prezidențial de guvernare.

”Consiliul Republican al PSRM susține inițiativa colectării la nivel național a semnăturilor pentru trecerea la republică prezidențială. Autoritățile i-au interzis președintelui să organizeze un referendum consultativ, iar activiștii Partidului Socialiștilor vor organiza acest referendum în fiecare localitate din țară, pe fiecare stradă, în fiecare curte și în fiecare casă. PSRM îndeamnă toate structurile sale de partid să se mobilizeze pe deplin”, a mai spus liderul PSRM.

Socialiștii și-au trasat obiectivul de a merge în fiecare casă și de a discuta cu fiecare cetățean, pentru a informa societatea despre importanța de a trece la noua formă de guvernare. Socialiștii planifică să obțină semnăturile a cel puțin 70 șa sută dintre cetățenii cu drept de vot. Campania națională de colectare a semnăturilor va începe în data de 16 octombrie 2017.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).