Marcați
Ziua Națională a Vinului, sărbătorită la Chișinău
Ziua Națională a Vinului a demarat astăzi la Chișinău cu degustări de vinuri, muzică, dansuri, bucate tradiționale și ateliere meșteșugărești. Manifestările se vor desfășura astăzi și mâine în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), dar și la vinăriile din țară.

Timp de două zile, în inima capitalei vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, tîrgul meșterilor populari, Școala Vinului, Teatrul Gastronomic, un nou stand dedicat consumului moderat, o zonă dedicată alimentației publice și o scenă impunătoare.

În cadrul ceremoniei de deschidere, a fost organizată o paradă a vinurilor. Ulterior a avut loc decernarea premiilor pentru vinificatori. Premiul mare a ediției a XVI-a a ajuns la Combinatul de Vinuri „Cricova” pentru noul vin creat „Amplius”. În premieră a fost acordată medalia „Vinul Moldovei – o legendă vie” și aceatsa a revenit vinăriei „Sălcuța”.

În cadrul evenimentului sunt prevăzute diverse activități precum școala vinului, în cadrul căreia se vor organiza ateliere de degustare atât pentru începători, cât și pentru avansați. De asemenea, vizitatorii vor învăța cum să asocieze vinurile cu bucatele și cum poate fi consumat vinul în alt mod decât cel obișnuit, spre exemplu folosit ca bază pentru anumite cocteiluri.

Ziua Națională a Vinului se va desfășura pe parcursul zilei de azi și mâine, 7 și 8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale și la vinăriile din țară.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).