Marcați
Distincții de stat pentru trupa ”Millenium”
Trupa "Millenium" și-a sărbătorit 20 de ani de activitate, printr-un gradnios concert pe scena Palatului Național "Nicolae Sulac". Evenimentul s-a desfășurat sub egida președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. În cadrul spectacolului, șeful statului le-a conferit distincții de stat membrilor formației, în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, dar și pentru înaltă măiestrie profesională.

Sala Palatului Național ”Nicolae Sulac” a devenit aseară neîncăpătoare pentru fanii trupei "Millenium". Unii spectatori au venit de la sute de kilometri, ca să îşi vadă idolii.

Pe scenă, membrii formației au interpretat melodii care i-au consacrat, dar și cântece noi.

”În acești 20 de ani, noi am devenit foarte bogați cu voi. E sala plină, e sărbătoarea noastră și avem cu ce să ne lăudăm, căci în această seară au venit oameni din toate colțurile țărișoarei noastre, dar și de mai departe”, a menționat fondatorul trupei Millenium, Vlad Gorgos.

Președintele țării, Igor Dodon, le-a mulțumit membrilor trupei "Millenium" pentru activitatea prodigioasă din cei 20 de ani. În semn de recunoștință pentru promovarea imaginea Republicii Moldova în cadrul mai multor concursuri şi festivaluri internaționale, șeful statului i-a conferit fondatorului formației, Vlad Gorgos, "Ordinul Republicii".

”Pe parcursul a două decenii, prin mâinile acestui profesionist au trecut zeci și sute de talente. Pe parcursul a două decenii, "Millenium" a adus acasă mai multă slavă, mai multă faimă, în urma mai multor concursuri internaționale. Pe parcursul a două decenii, acești bravi băieți au ridicat numele țării noastre, Republica Moldova. Eu vreau să vă mulțumesc, în numele poporului, pentru ceea ce ați făcut. Astăzi, vreau să vă informez și vă anunț că domnul Vlad Gorgos se decernează cu cea mai înaltă distincție de stat a Republicii Moldova - "Ordinul Republicii". Și acesta este un respect din partea întregului popor. Evident că și membrii echipei vor primi ceea ce de mult așteaptă”, a declarat Igor Dodon.

"Millenium" este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate formații ethno-folk-jazz din Republica Moldova. Membrii grupului sunt artiști consacrați, a căror măiestrie a fost certificată de numeroasele premii internaționale şi naționale, obținute încă de la înființare. ”Millenium” a fost fondată în 1997. Pe parcursul anilor, trupa a lansat zeci de tineri talentați, care au devenit interpreți cunoscuți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).