Marcați
Plahotniuc se pregăteste pentru o nouă AIE
Vlad Plahotniuc va face alianță cu Maia Sandu și cu Andrei Năstase, dacă aceștia vor intra în următorul Parlament. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Partidului Democrat, care i-a chemat pe liderii de dreapta să renunțe la confruntare și să muncească împreună, pentru a obține un rezultat pozitiv la alegerile parlamentare din anul 2018.

Scenariile privind apropierea democraților de Maia Sandu și Andrei Năstase încep să prindă contur tot mai accentuat. Dacă, până astăzi, despre aceste scenarii vorbeau doar analiștii politici și reprezentanții Partidului Socialiștilor, iată că despre o alianță de dreapta în viitorul legislativ a vorbit Vlad Plahotniuc.

”Partidul Democrat va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta, care va trece pragul electoral.”, a declarat Plahotniuc.

În special, Plahotniuc vrea să-i aibă alături pe Maia Sandu și pe Andrei Năstase. El îi îndeamnă să uite de supărări și să formeze o echipă ghidată de vectorul european al țării.

”Ei se dau astăzi în spectacol, făcând anunțuri categorice că nu vor face alianțe cu Partidul Democrat - o abordare pe care noi o considerăm prematură, pripită și naivă. Înțelegeam foarte bine cât de complicat va fi procesul de formare a unei alianțe proeuropene după alegeri, având în vedere animozitățile mai mult sau mai puțin justificate între partidele de dreapta. Dar înțelegem și mai bine ce înseamnă acum o deraiere de la procesul de modernizare europeană a țării”, a mai spus liderul PDM.

Inamicul numărul unu al lui Plahotniuc, Sandu și Năstase este declarat președintele țării, Igor Dodon, și Partidul Socialiștilor. Democrații nu vor cruța energia în lupta cu acești adversari, anunță Plahotniuc.

”Vă asigur că acești adversari vor simți cu adevărat energia noastră, dar și capacitatea noastră de luptă, în fiecare zi, până în campania electorală, dacă va fi cazul”, susține Plahotniuc.

Subiectul creării unei coaliții prooccidentale după alegerile din 2018 a devenit în ultimele zile foarte popular în rândul comentatorilor politici. La rândul său, președintele țării a admis o posibilă alianță între Maia Sandu, Andrei Năstase și Vlad Plahotniuc, în ciuda confruntării politice pe care aceștia au manifestat-o până acum. Igor Dodon spune că partidele de dreapta sunt controlate din afară și că, în cazul în care li se va ordona să se unească, o vor face inevitabil.

”Eu cred că cei care îi susțin și îi controlează pe Maia Sandu, Andrei Năstase și cei la care bat în ușă PD, sunt aceiași oameni. Același centru de putere. Și eu cred că ei merg împotriva lui Dodon, deoarece sunt ghidați din afara țării. Toate acestea se fac cu scopul de a-i uni, după alegeri, în caz dacă ei vor avea posibilitatea să facă majoritate parlamentară. În următorul Parlament va fi Maia Sandu, împreună cu Plahotniuc și cu Andrei Năstase. Așa că Maia Sandu, care a fost votată de mai multe ori de Plahotniuc în funcția de ministru și ea l-a votat pe Andrian Candu în funcția de spicher, am văzut cât de principiali sunt ei, când din Washington sau din altă parte li se spune că trebuie să fiți împreună”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului consideră că, la următoarele alegeri, scenariul pregătit de Occident nu va mai putea fi aplicat, întrucât partidele de dreapta pierd susținerea din partea poporului, după ce, în ultimii opt ani, au fost implicate în scheme de corupție, în furtul miliardului și în implementarea reformelor antipopulare, care alungă cetățenii din țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).