Marcați
Termoelectrica: Locuitorii capitalei pot fi conectați la căldură în 3 ore
Reprezentanții ”Termoelectrica” au anunțat că întreprinderea este pregătită să conecteze la rețeaua termică blocurile din Capitală, care vor solicita acest lucru. Oamenii spun însă că, deocamdată, preferă să rămână fără acest serviciu, deoarece facturile pentru încălzire sunt prea mari.

Potrivit directorului ”Termoelectrica”, pentru ca un bloc să fie conectat la rețeaua centralizată este nevoie de acordul a 50 la sută dintre locatari. Până acum, au fost înregistrate 46 de solicitări de acest fel. Printre autorii demersurilor este Spitalul Clinic Municipal numărul 1, care a și primit căldură.

”Termoelectrica este gata pentru a conecta la sistemul centralizat de încălzire toți consumatorii săi. Respectiv, fiecare consumator din bloc locativ racordat la sistemul centralizat de încălzire poate fi conectat la căldură atunci când își doresc, propriu-zis locatarii, fără a aștepta decizia Primăriei”, a declarat Veaceslav Eni.

Veaceslav Eni a mai precizat că suma datoriilor pentru energia termică a ajuns la 860 de milioane de lei. Totuși, restanțierii nu vor rămâne fără căldură.

”Suma este în jur de 860 de milioane, datoria totală. Ea se repartizează pe diferiți consumatori. Aici merge vorba și de bugetul municipal, și de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, APLP, CCL și alte forme organizatorico-juridice de gestionare a fondului locativ. O parte din această sumă este indicată în factura locatarilor, alta este pe gestionarul fondului locative”,a mai spus șeful de la ”Termoelectrica”.
Locuitorii Capitalei spun că este prea devreme să înceapă sezonul de încălzire.

”Eu nu prea am nevoie, că sunt două camere, nu prea mari, și pun încălzitor, așa, când am nevoie. Cauza este scumpirea. Dacă începem să plătim tot pentru căldură, rămânem fără salariu, dar mai departe avem de trăit”, spune o locuitoare a capitalei.

În același timp, mamele care au copii mici susțin că sănătatea e mai scumpă decât agentul termic.

”Având doi copii mici, e cam... nu știu ce spun meteorologii, dar la noi e cam frig. Ne gândim să conectăm căminul electric”, spune o mamă.

În luna martie a acestui an, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat un nou tarif pentru energia termică în municipiul Chișinău. Ca urmare, o gigacalorie costă acum 1.122 de lei, cu 54 de lei mai mult.

NTV Moldova]NTV Moldova[/url]
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).