Marcați
În peste 300 de localități vor fi construite complexuri sportive
În cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” a fost dat start unui program național sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, care prevede construcția și instalarea complexurilor sportive în peste 300 de localități din Republica Moldova, pe durata întregului mandat, preponderent în sate și comune.

Subliniez, că așa cum am procedat și în alte cazuri, banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, fără a utiliza surse din bugetul de stat. Ne propunem ca pînă la finele anului curent să fie construite 10 terenuri sportive în cele mai mari localități din Republica Moldova, după numărul de locuitori. Primele 10 localități care au fost identificate sînt:

1. Congaz, Găgăuzia;
2. Costești, Ialoveni;
3. Cărpineni, Hîncești;
4. Copceac, Găgăuzia;
5. Baurci, Găgăuzia;
6. Băcioi, Chișinău;
7. Corjeuți, Briceni;
8. Trușeni, Chișinău;
9. Pelinia, Drochia;
10. Peresecina, Orhei.

”Ne dorim ca tinerii și copiii din țara noastră să poată practica un mod de viață sănătos de aceea trebuie să creăm toate condițiile necesare pentru acest lucru”, a menționat șeful statului.

totodată, potrivit lui Igor Dodon, în cazul în care primarii nu vor dori, sau vor tergiversa procesul de edificare a complexurilor sportive în localitățile pe care le conduc, dreptul va trece la o altă localitate.

Pentru următoarele 100 de complexuri sportive, preconizate a fi construite în anul 2018, vor fi stabilite criterii clare de selectare, care vor fi anunțate în timpul cel mai apropiat. În acest sens, trebuie să fie transmis un demers din partea autorităților locale, dar și al adunării locuitorilor din localitatea respectivă.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).