Marcați
Crește numărul cazurilor de viroze
Numărul locuitorilor Capitalei, afectați de viroze, a crescut cu 25 la sută, în ultima săptămână. Cei mai mulți dintre pacienți spitalelor sunt copiii. În aceste condiții, specialiștii îi atenționează pe părinți să nu-și lase copiii bolnavi să frecventeze instituțiile de învățământ, ci să urmeze tratamentul recomandat de medici.

În Capitală au fost înregistrate, pe parcursul ultimei săptămâni, 1.393 de cazuri de viroze la copii și 537 de cazuri la adulți. Din numărului mare de îmbolnăviri, copiii nu frecventează instituțiile de învățământ. Săptămâna trecută, în grădinițe au fost înregistrate 1.339 de absențe. Din școli și licee au lipsit 2.500 de absențe și, respectiv, 5.545. Informația a fost făcută publică de către șefa Centrului municipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică. Ea a precizat că virozele, care nu sunt tratate la timp, au efecte adverse și pot provoca bronșite, pneumonii sau sinuzite.

”Aș vrea să fac un apel către toți părinții. Dacă aveți copii bolnavi, nu îi duceți în colective. Lăsați-i acasă, chemați medicul de familie, solicitați asistență medicală, deoarece altfel îi molipsim și pe ceilalți din colective. Este foarte important să fie tratați specializat de medicii de familie. Să ne îmbrăcăm adecvat timpului care este. Să ne alimentăm cu cât mai multe fructe și legume, fiindcă avem la sezon, să întărim imunitatea și, dacă sunt bolnavi, să îi izolăm pe cei bolnavi de cei sănătoși”, a declarat Luminița Suveică.

Luminița Suveică a mai precizat că, din numărul copiilor îmbolnăviți, pe parcursul ultimei săptămâni, în spitale au fost internați 920.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).