Marcați
4,8 milioane de dolari din partea Japoniei pentru dezvoltarea agriculturii conservative
106 tractoare vor putea fi procurate dintr-un grant de 4,8 milioane de dolari pe care îi va acorda Guvernul Japoniei autorităților Republicii Moldova. Implementarea proiectului de dezvoltare a agriculturii conservative în Republica Moldova, semnat la 7 martie, a fost tema discuției dintre Vasile Bâtca, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, cu Masanobu Yoshii, ambasador al Japoniei la Chișinău, care a efectuat vineri, 22 septembrie, o vizită de curtoazie la minister.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, în cadrul discuțiilor, ministrul Vasile Bâtca și-a exprimat recunoștința pentru suportul oferit Republicii Moldova și a reiterat disponibilitatea de a colabora în vederea dezvoltării agriculturii moldovenești. „Mă bucur că inițiem un proiect de dezvoltare a agriculturii conservative și de dezvoltare a unui sistem durabil de gestionare a solurilor, ce are o importanță deosebită pentru noi”, a precizat Vasile Bâtca.

Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei la Chișinău a spus că ţara sa este dispusă să ofere sprijin pentru fermierii din Republica Moldova și că își doresc să fie sporit importul de grâu și vinuri din Republica Moldova către Japonia. Potrivit diplomatului, oamenii de afaceri din Japonia au un interes deosebit pentru vinurile moldovenești. „Suntem interesați să inițiem proiecte comune. Utilizarea de către fermieri a tehnologiilor moderne în domeniul agricol are rolul de a asigura o agricultură durabilă, adaptată schimbărilor climatice”, a menționat Masanobu Yoshii.

Cu suportul Guvernului Japoniei, în Republica Moldova sunt în derulare patru proiecte în domeniul agriculturii, în valoare de 65 de milioane de dolari.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).