Marcați
Aviz negativ pentru proiectul PDM
Proiectul PD privind securizarea spațiului informațional și combaterea propagandei străine a fost avizat astăzi negativ de către Comisia parlamentară Drepturile Omului şi Relații Interetnice. În opinia deputaților, prin astfel de proiecte scandalose, guvernarea limitează în mod abuziv accesul la informație pentru o bună parte a populației, în special, a celei vorbitoare de limba rusă.

La mijlocul lunii iunie, Partidul Democrat a înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă privind interzicerea difuzării știrilor şi programelor analitice rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

Președintele Comisiei parlamentare Drepturile Omului şi Relații Interetnice, Vladimir Țurcan, a menționat că democrații confundă noțiunile de propagandă și informare. Toate limitările ș restricțiile sunt neconstituționale și limitează accesul la informare, a spus Țurcanu.

El a mai precizat că este pentru a treia oară, când autorii documentului lipsesc de la ședință, pentru a prezenta argumentele care au stat la baza elaborării acestui proiect de lege.

Anterior, președintele țării a anunțat că nu va promulga proiectul de lege privind interzicerea emisiunilor rusești pe teritoriul Republicii Moldova. Igor Dodon a subliniat că, prin acest document, majoritatea parlamentară subminează din nou procesul de restabilire a parteneriatului cu Federația Rusă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).