Marcați
Proiectele de lege cu privire la Găgăuzia, returnate Parlamentului
Șeful statului, a primit spre promulgare proiectele de lege privind împuternicirile Găgăuziei. În urma examinării documentelor prezentate, președintele a ajuns la concluzia că acestea nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi a reprezentanților societății civile.

După discuția cu Başcanul Irina Vlah şi alţi reprezentanţi ai administrației Găgăuziei, dar şi în baza concluziilor făcute în urma întrevederii extinse cu reprezentanții Adunării Populare a Găgăuziei, din 25 iulie, curent, Igor Dodon a decis să returneze Parlamentului proiectele de lege menționate.

„Suntem datori să păstrăm pacea şi unitatea societăţii noastre. Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, din 23 decembrie, 1994, a reprezentat un compromis, necesar pentru excluderea escaladării conflictului existent la acel moment. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca legea din 1994 să funcționeze în deplină măsură, iar toate modificările sau completările să fie făcute în spiritul acestei legi”, a menționat șeful statului.

Președintele a subliniat că va insista ca legile privind Găgăuzia să fie adoptate în redacția propusă de către grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).