Marcați
Proiect american de rezoluție ONU: Embargo pe petrolul importat de Coreea de Nord și o înghețare a activelor lui Kim Jong-Un
Statele Unite vor să obțină un embargo asupra petrolului cu destinația Coreea de Nord și să împiedice totodată exporturile de textile ale Phenianului, conform unui proiect de rezoluție transmis miercuri celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU.

În acest proiect, obținut de AFP, SUA vor de asemenea o înghețare a activelor controlate direct sau indirect de numărul unu de la Phenian, Kim Jong-Un, și interzicerea angajării și remunerării expatriaților nord-coreeni. Acești lucrători, al căror număr este estimat la peste 50.000 de către ONU, sunt considerați ca reprezentând o sursă importantă de venit pentru guvernul de la Phenian.

Washingtonul, susținut de Londra și Paris, a anunțat că dorește adoptarea acestui proiect lunea viitoare, dar Moscova și-a exprimat deja îndoieli cu privire la rapiditatea unui astfel de demers.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).