Marcați
Moldova tot mai aproape de Uniunea Economică Eurasiatică
Republica Moldova ar putea obține statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice în, cel mult, o lună. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că subiectul va fi discutat în cadrul summitului șefilor de stat din CSI, care va avea loc la începutul lunii octombrie, la Soci.

”În zilele de 10-11 octombrie, la Soci se va desfășura un eveniment important. Va avea loc summitul șefilor de stat din CSI. Sper că va avea loc și o întrevedere cu președintele Federației Ruse. Deja există o confirmare prealabilă. De asemenea, Moldova urmează să obțină statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că pentru Republica Moldova este important să mențină relații prietenești atât cu Occidentul, cât și cu Orientul. De aceea, în luna martie a acestui an, i-a solicitat Consiliului Economic Eurasiatic să examineze posibilitatea de a-i permite țării noastre să participe la lucrările forumului, în calitate de observator. O lună mai târziu, președinții Federației Ruse, Belarus, Kazahstan, Armeniei și Kârgâzstanului, țări membre ale Uniunii Eurasiatice, și-au dat acordul pentru ca Moldova să devină observator în cadrul acestei organizații. Republica Moldova este prima țară care obține statut de observator în cadrul Uniuni Economice Eurasiatice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).