Marcați
Un chirurg de la Urgență, prins cu mită
Un chirurg din cadrul Secţiei oro-maxilo-facială a ÎMSP Institutul de Medicină Urgentă ar fi pretins 13 000 de lei de la o pacientă pentru o intervenţie chirurgicală.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, denunţătoarea a ajuns acum o lună la Spitalul de Urgenţă cu multiple traumatisme ale mandibulei, după ce a fost maltratată de concubin. Femeia a fost diagnosticată cu fractură severă şi a fost planificată o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Însă, după discuţia cu medicul chirurg şi achitarea costului intervenţiei în casa Spitalului, pacienta a fost somată să mai achite 10 mii de lei pentru „urgentarea operaţiei”.

Din spusele denunţătoarei, medicul-chirurg i-ar mai fi cerut încă 3000 de lei după intervenţia chirurgicală. Femeia s-a adresat la CNA, iar astăzi ofiţerii şi procurorii au documentat transmiterea celei de-a doua tranşe şi au prins medicul în flagrant.

Chirurgul a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde este audiat de ofiţerii de urmărire penală. Femeia (chirurgul) a predat banii primiţi şi şi-a recunoscut vina. Pe numele ei a fost iniţiată o urmărire penală, iar dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă determinată de timp.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).