Marcați
Igor Dodon s-a întîlnit cu membrii diasporei moldovenești din Federația Rusă
În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte cu privire la situația internă și politica externă a Republicii Moldova precum și despre mersul înțelegerilor și a acordurilor asupra cărora a convenit Igor Dodon în cadrul întrevederilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

”Muncim în continuare pentru amnistia conform art. 27 a Legii federale nr. 114 a Federației Ruse. Totodată, în primăvara anului curent, în urma aplicării amnistiei migraționale, zeci de mii de moldoveni aflați ilegal pe teritoriul Rusiei au reușit să se legalizeze, dar dat fiind faptul că sînt încă mulți moldoveni care nu au reușit să facă acest lucru, vom solicita o nouă perioadă”, a subliniat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că vor avea loc două mari întrevederi cu diaspora, una la Moscova în luna octombrie și alta în luna noiembrie în capitala Italiei, Roma.

Președintele țării a reiterat faptul că în premieră a fost numit un consilier prezidențial pentru relațiile cu diaspora și, de asemenea, va face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în următorul parlament.

În context, Igor Dodon a declarat că instituția prezidențială va depune și în continuare toate eforturile în vederea consolidării legăturilor diasporei cu Patria.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).