Marcați
De la nuntă la spital; Zeci de persoane s-au intoxicat la o petrecere
18 nuntași, inclusiv doi copii, au ajuns ieri la spital, cu intoxicație alimentară. Ei au participat la petrecerea dată într-un restaurant din orașul Cricova. Specialiștii de la Centrului de Sănătate Publică au preluat probe din bucatele preparate în local și urmează să stabilească, în termen de 10 zile, cauza intoxicației. Până atunci, activitatea restaurantului a fost suspendată.

Printre victimele intoxicației sunt și mirii. Mireasa ne-a cerut să n-o filmăm.

Oamenii care au apelat la medic au acuzat dureri abdominale, greață, vomă și febră. 13 persoane intoxicate, inclusiv doi copii de patru și opt ani, au fost internate la spital, iar șase primesc îngrijiri medicale la domiciliu.

”În spitalul ”Toma Ciorbă”, din focarul de intoxicație, până la moment, au fost internate 11 persoane. La moment, starea lor este semigravă. Cauza infecției va fi stabilită peste vreo două, trei zile”, spune Paulina Jîmbei, medic infecționist.

Contactată de NTV Moldova, proprietara restaurantului ”Ecaterina” a declarat că cele 18 persoane s-ar fi intoxicat înainte de a se ospăta la restaurant.

”Ei au venit, așa, intoxicați de acasă. Ei au fost hrăniți acolo. Marea majoritate sunt din Nisporeni. Peste cinci zile, o să fie clar tot, mai răbdați oleacă”, a declarat proprietara restaurantului, Ludmila Parasciuc.

Șefa Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, Luminița Suveică, a declarat că, după intoxicarea nuntașilor, specialiștii au verificat localul și au depistat mai multe nereguli.

”Ieri, pe parcursul zilei, specialiștii au mers la fața locului, au evaluat obiectivul, au găsit mai multe nereguli. Am implicat şi specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Vom vedea, fiindcă am preluat mai multe probe, pentru investigații microbiologice şi, timp de 10 zile, vom avea rezultatele. Deci, noi suspendăm activitatea, fiindcă sunt preconizate ceremonii şi săptămâna aceasta. De aceea, până ce nu se vor conforma, nu le vom permite”, a declarat şefa Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminița Suveică.

În total, la nunta din restaurantul din Cricova au participat 150 de oameni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).