Marcați
Președintele țării, în vizită de lucru la Bulboaca
Președintele țării va inspecta, în următoarele săptămâni, toate obiectivele militare din Republica Moldova, pentru a nu admite inițierea unor acțiuni ce ar pune în pericol securitatea țării. Igor Dodon a făcut acest anunţ după vizita de lucru întreprinsă, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, la poligonul de la Bulboaca. În cadrul inspecției, șeful statului nu a depistat acțiuni care ar confirma zvonurile privind o eventuală destabilizare a situației în zona de securitate cu implicarea forțelor armate străine.

În cadrul inspecției la poligonul de la Bulboaca, șeful statului a constatat că acolo au loc lucrări de renovare a unor imobile şi este îmbunătățită infrastructura drumurilor. Șeful statului spune că nu au fost observate în zonă activități de ordin militar, așa cum au anunțat, în ultimele zile, unele instituții de presă.

”Am constatat că activitățile pe poligon se desfășoară conform planului obișnuit. Are loc reparația unor cazarme pentru soldaţi şi a infrastructurii de pe poligon. Nu am depistat careva lucrări de ordin militar, care ar putea duce la destabilizarea situației din zona de securitate sau implicarea unor forțe armate din afara țării, aşa cum a fost speculat în presă, pe parcursul ultimelor zile”, a declarat Igor Dodon.

Totuși, Igor Dodon a anunțat că va monitoriza situația din toate unitățile militare de pe teritoriul țării, pentru a nu admite acțiuni militare ce ar pune în pericol securitatea cetățenilor și a țării.

”Până la sfârșitul lunii august, voi convoca Consiliul Suprem de Securitate, pentru a obţine informații suplimentare la acest capitol. În următoarele săptămâni, voi inspecta toate obiectivele militare din Republica Moldova, pentru a vedea care este starea de lucruri la fiecare în parte. Deja mi-am făcut un plan. Mi-am planificat, pentru săptămâna curentă, cel mai probabil, voi fi la Floreşti. Mai departe, fiecare obiectiv militar, care este în Republica Moldova”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că va cere ca toate unitățile militare să-i raporteze, o dată la fiecare două săptămâni, despre starea de lucruri și activitățile desfășurate pe teritoriul lor. Șeful statului a mai insistat că se va ghida în acțiunile sale de statutul de neutralitate al țării și că va întreprinde acțiunile necesare pentru a păstra pacea în Republica Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).