Marcați
Reacția lui Dodon la declararea lui Rogozin persona non grata în RM: Au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent
Președintele R. Moldova, Igor Dodon, califică decizia autorităților țării de a-l declara pe prim-viceprimministrul Rusiei persona non-grata la noi e un act de mare stupiditate politică și un mare deserviciu pentru Moldova și pentru moldoveni.

”Nu știu dacă guvernanții fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduși ca niște marionete de peste Ocean. Cert este că azi ei au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent în ultimul sfert de veac. Cu părere de rău pentru Moldova și pentru cetățeni, această guvernare duce țara cu viteză maximă spre un grav accident politic și geopolitic. Cînd ne vom izbi, vom simți cu toții consecințele, pe ani înainte”, a scris Igor Dodon într-o postare pe facebook.

Potrivit lui Igor Dodon, restabiliarea bunelor relații cu Rusia, a constituit pentru zeci de mii de fermieri și muncitori o șansă să obțină locuri de muncă și venituri din export.

”Însă majoritatea parlamentară, guvernul și PDM fac tot posibilul pentru a zădărnici aceste perspective economice și sociale. Ei nu umblă prin țară, de aceea habar nu au care e situația fermierilor, ce se va întîmpla cu miile de tone de fructe și legume, de care în Europa nimeni nu are nevoie. Sunt compromise și negocierile cu Tiraspolul”, a menționat șeful statului.

În final, Igor Dodon i-a adresat un mesaj speakerului, Andrian Candu.

”Iar domnului speaker Andrian Candu, care o face pe îndrăznețul de la distanță, îi spun că pentru a demonstra dîrzenie în politică trebuie să ai caracter și voință, sa muncesti, nu doar sa intre in politica pe usa din spate la totul de-a gata. Pentru a „rupe degetele” nu trebuie multă minte, dar trebuie cel puțin un pic de caracter. Vedem noi pina la urma cine, cui si ce ii va rupe...”, a conchis șeful statului.

Amintim că ministerul de Externe l-a declarat persona non-grata în Republica Moldova pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).