Marcați
Ucraina va oferi Moldovei 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul mărfurilor
Ucraina va acorda Republicii Moldova 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri pe teritoriul său de către agenții economici moldoveni. Decizia a fost luată în cadrul ședinței grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Chișinău.

În cadrul reuniunii, membrii grupului de lucru au analizat situația privind funcționalitatea podului Unguri-Bronița, aflat la frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina. Participanții la discuție au constatat că obiectul este gata pentru a fi deschis spre exploatare pentru autoturisme si autocare.

Examinând subiectul traseului Basarabeasca-Berezino, partea ucraineană a propus Republicii Moldova să expedieze o adresare comună partenerilor de dezvoltarea în vederea finanțării unui studiu de fezabilitate privind funcționalitatea segmentului de cale ferată, care ar permite trenurilor de marfă din Republica Moldova să ajungă până în porturile din sudul Ucrainei.

Analizând colaborarea bilaterală în domeniul transportului aerian, părțile au convenit ca Autoritățile Aeronautice ale Republicii Moldova și Ucrainei să se întrunească în timpul cel mai apropiat pentru a definitiva unele aspecte tehnice ale textului Acordului privind serviciile aeriene, ca rezultat al căruia va avea loc liberalizarea pieței transportului aerian între Republica Moldova și Ucraina.


menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).