Marcați
Vladimir Putin: 755 de diplomaţi americani vor fi expulzaţi din Rusia
755 de diplomaţi americani vor fi expulzaţi din Rusia. Anunţul a fost făcut de Vladmir Putin într-un interviu pentru postul public de televiziune.

Este vorba despre o replică faţă de noile sancţiuni împotriva Rusiei adoptate recent de Congresul american.

Preşedintele rus mai spune că două proprietăţi ale Statelor Unite, la Moscova vor fi confiscate.

Vladimir Putin a subliniat că ţara sa ar putea lua în considerare şi alte măsuri punitive la adresa americanilor, pe viitor.

Legea privind noile sancţiuni la adresa Rusiei a fost trimisă spre promulgare lui Donald Trump, care a anunţat că nu-şi va folosi dreptul de veto.

Noile sancţiuni privesc o serie de companii şi oameni de afaceri de la Moscova care nu vor mai putea face comerţ cu Statele Unite.Vineri, ministerul rus de externe a anunțat că de la 1 septembrie efectivele ambasadei SUA la Moscova și ale consulatelor americane din Rusia se va reduce cu 455 de persoane. Putin a precizat că în reprezentanțele diplomatice americane din țara sa încă mai lucrează peste 1000 de angajați. Expulzarea a 755 dintre ei ar urma să reducă efectivul la nivelul celui al diplomației ruse în Statele Unite.

digi24.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).