Marcați
Curtea Constituțională respinge organizarea referendumului consultativ propus de Președintele țării
Curtea Constituțională a respins organizarea referendumului consultativ inițiat de Președintele Igor Dodon.

"Se declară neconstitutionale întrebările formulate în decretul numărul 105-VIII din 28 martie 2017 privind desfășurarea referendumului republican consultativ asupra unor probleme de interes national. Este contrar spiritului, literei Constituției ca președintele sub acoperirea sintagmei probleme de interes național să poată iniția un referendum care implică modificarea Constituției sau chestiuni ce țin de aprecierea științifică a mediului academic" se menționează în decizia CC.

Amintim că Igor Dodon a cerut cetățenilor să se expună în cadrul referendumului republican consultativ asupra a patru întrebări: abrogarea Legii privind acoperirea miliardului furat, acordarea președintelui Republicii Moldova a drepturilor constituționale suplimentare privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, reducerea numărului de deputați de la 101 la 71, studierea în instituțiile de învățământ a disciplinei „Istoria Moldovei”.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).