Marcați
Primele rezultate ale vizitei lui Igor Dodon în Belarus
Președintele țării, Igor Dodon, a făcut publice primele rezultate ale vizitei sale în Republica Belarus. Într-o postare pe rețelele de socializare, șeful statului a anunțat că autoritățile de la Minsk vor dona țării noastre un lot de tehnică agricolă. De asemenea, vor oferi mai multe bilete de odihnă pentru copiii din familii nevoiașe și vor spori accesul la servicii medicale pentru cetățenii moldoveni aflați în Republica Belarus.

În cadrul vizitei de două zile în Belarus, care a avut loc acum două săptămâni, Igor Dodon a reușit să discute cu omologul său, Alexandr Lukașenko, un spectru larg de subiecte privind cooperarea economică și social-umanitară. Liderul belarus și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta țara noastră și să mențină un dialog sincer și constructiv cu președintele Igor Dodon.

”Noi nu ascundem nimic de dumneavoastră. Ne sunteți un om foarte apropiat. Avem, practic, aceleași viziuni. Să țineți minte că, în orice moment, suntem gata să vă ajutăm și să punem umărul”, a declarat președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko.

Negocierile celor doi lideri au adus și primele rezultate. Igor Dodon a anunțat că autoritățile din Belarus vor livra țării noastre, în calitate de ajutor umanitar, cinci tractoare MTZ-82, precum și unități de tehnică pentru serviciile orășenești. Minskul va mai oferi bilete de odihnă pentru copiii nevoiași la centrul ”Zubrionok” din parcul național ”Naroceansckii”.

Între timp, este în proces de elaborare un acord bilateral privind sporirea accesului la servicii medicale pentru moldovenii stabiliți în Belarus. Igor Dodon a mai reușit să inițieze procesul de deschidere a unei linii aeriene directe Chișinău-Minsk.

În domeniul cultural, cei doi șefi de stat au convenit asupra organizării în data de 30 septembrie, la Minsk, a Festivalului vinului moldovenesc. În 13 iulie, în urma negocierilor, cei doi lideri au declarat că în relațiile moldo-belaruse a fost deschisă o pagină nouă și că, de acum încolo, ambii președinți vor depune toate eforturile pentru a consolida cooperarea în domeniile strategice ale economiei, în interesul ambelor popoare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).