Marcați
Președintele țării condamnă încercarea Parlamentului de a organiza o nouă provocare în adresa Federației Ruse
Președintele țării, Igor Dodon, a condamnat categoric încercarea Parlamentului de a organiza o nouă provocare în adresa Federației Ruse. Potrivit șefului statului, declarația adoptată de legislativ are scopul de a afecta relațiile bilaterale cu Moscova și a sabota succesele pe care le-a obținut președintele în cadrul dialogului cu partenerii ruși. Igor Dodon nu exclude că Partidul Democrat, aflat la guvernare, face jocul Occidentului, care urmărește tensionarea situației în Europa de Est.

Într-o postare pe rețelele de socializare, șeful statului a menționat că declarația politică, votată în Parlament se înscrie în șirul de acțiuni rosofobe și în scenariul de escaladare a tensiunilor în relațiile cu Moscova.

”Condamn, în mod categoric, această nouă provocare. Acțiunile respective sunt îndreptate spre înrăutățirea relațiilor cu Federația Rusă și spre sabotarea acelor succese obținute în dialogul cu partenerii ruși, în special, ce ține de exportul producției moldovenești, situația cu migranții, cooperarea regională, programele umanitare și educaționale”, a precizat Igor Dodon.

El consideră că acțiunile provocatoare în adresa Rusiei sunt lansate în mod intenționat, în pragul vizitei vicepremierului Dmitri Rogozin la Chișinău, programată pentru sfârșitul lunii Iulie. În acest mod, democrații, ghidați de forțe din exterior, au scopul de a spori gradul de tensiune și insecuritate în regiune.

”Este evident că asemenea declarații nu pot fi elaborate și aprobate de autorități, fără implicarea forțelor externe. Condamn vehement acest comportament provocator. Subliniez că Moldova este un stat neutru, iar soluționarea conflictului transnistrean poate fi atinsă doar în urma unei abordări constructive și pașnice, fără provocări și fără declarații de acest fel”, a subliniat șeful statului

Igor Dodon și-a încheiat mesajul prin reiterarea ideii, potrivit căreia pledează pentru un dialog extins cu reprezentanții Transnistriei și pentru soluționarea în mod prioritar a problemelor oamenilor simpli de pe ambele maluri ale Nistrului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).