Marcați
Rusia: Planul NATO de consolidare militară a flancului său estic este un element destabilizator
Planul NATO referitor la cea mai mare consolidare militară a sa din Europa de Est de după războiul rece este un factor destabilizator având ca scop izolarea Rusiei, a declarat miercuri Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe rus, relatează Reuters.

Îngrijorată de faptul că anexarea Crimeii de către Rusia ar putea spori amenințarea la adresa Europei de Est, Alianța Nord-Atlantică afirmă că dorește să-și sporească prezența militară în flancul său estic, fără însă a provoca Moscova prin staționarea permanentă a unor ample forțe militare, menționează agenția de presă britanică.

Pe fondul intervenției militare ruse în Ucraina, oficiali din Polonia și statele baltice au cerut în mod repetat o prezență militară permanentă a NATO în țările lor.

Până în prezent, Alianța s-a limitat să-și arate angajamentul față de aceste state doar printr-o prezență limitată a unor trupe prin rotație, invocând Actul fondator NATO-Rusia, înțelegere prin care NATO a promis Moscovei că nu va amplasa baze permanente în flancul estic al Alianței.

agerpres.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).