Marcați
Atentate la Bruxelles. Statul Islamic a revendicat atentatele din capitala Belgiei. Serviciile belgiene ştiau că va avea loc un atac terorist
Reţeaua extremistă sunnită Statul Islamic (SI) a revendicat atentatele de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News şi citat de rt.com. Serviciile de informaţii din Belgia au ştiut de luni că urmează să aibă loc un atac la Bruxelles.

Anterior, susţinători ai Statului Islamic au salutat, pe reţelele sociale, atentatele de la Bruxelles. „Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere“, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.

Serviciile secrete belgiene au primit luni informaţii potrivit cărora se pregăteşte un atac la Bruxelles, fără a şti însă data şi locul acestuia, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, citate de BFMTV. Potrivit presei ruse, serviciile speciale din Rusia ar fi avertizat autorităţile belgiene în legătură cu sosirea a doi terorişti pe teritoriul Belgiei.

Este vorba de doi bărbaţi cu vârste de 27 şi 33 de ani care ar fi plecat la sfârşitul lunii februarie din Belarus cu destinaţia Belgia. Conform unor surse citate de presa rusă, cei doi fraţi ar fi fost antrenaţi în tabere jihadiste din Siria. Două explozii au avut loc marţi dimineaţa pe Aeroportul Zaventem din Bruxelles, urmate la puţin timp de trei deflagraţii la staţii de metrou din capitala Belgiei. Conform ultimului bilanţ, 26 de persoane au fost ucise şi 136 rănite în aceste explozii.

Aceste explozii au avut loc la patru zile de la capturarea lui Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandoului implicat în comiterea atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi. Atentatele de la Paris au fost de asemenea revendicate de Statul Islamic.

adevărul.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).